WELCOME, READERS!

I'm Lala. 8 years in blogging based in Malaysia. English writer. Bachelor's degree in Communication at Universiti Putra Malaysia. Former Radio Presenter at PutraFM and Former Journalist Trainee at BERNAMA. I currently work as Assistant Producer at Bernama News Channel (astro ch 502).

View my complete profile


For advertising, collaboration, sponsorship, event coverage, product review etc, kindly reach me at lalarahim@hotmail.com


WELCOME, READERS!

I'm Lala. 8 years in blogging based in Malaysia. English writer. Bachelor's degree in Communication at Universiti Putra Malaysia. Former Radio Presenter at PutraFM and Former Journalist Trainee at BERNAMA. I currently work as Assistant Producer at Bernama News Channel (astro ch 502).

View my complete profile

For advertising, collaboration, sponsorship, event coverage, product review etc, kindly reach me at lalarahim@hotmail.com


I currently used Warisan Bonda Feminine Wash for my Miss V, once a day. I like how the scent and the soft white texture. This is kinda censored posting but yah I wanna talk about it as this is the only feminine wash I used in my daily life. It gives freshness to my Miss V. These are the details.

Pembersih Wanita Warisan Bonda

  • Mencegah kegatalan di bahagian sel-sel kulit yg sensetif
  • Merapatkan dan mewangikan
  • Merawat keputihan
  • Sangat sesuai untuk kulit yg sensitif
  • Diperbuat daripada bahan semulajadi seperti abstrak Aloe Vera, Manjakani, Pudina, Serapat, Tea tree oil, Virgin coconut oil dan Garam bukit
  • Sangat bersih dan selesa serta mengharumkan
  • Produk muslim

Harga

Semenanjung: RM18
Sabah/Sarawak: RM20

Cara Pembelian

You may whatsapp this number at 0139597621 (Sham souvenir store)
Untuk niaga/borong 25 botol - RM10 sebotol


Well I like to use muslim product sebab saya rasa kebersihan ia terjamin, saya pulak jenis tak pakai pembersih wanita yang mengandungi kimia jadi saya pilih yang diperbuat daripada bahan semulajadi je. After 2 weeks using this feminine wash, I don't feel any hesitation to get very active as you know my career life in media production, I don't feel itchy anymore and no more keputihan. Thanks to this product, Warisan Bonda.
Dah lama tak menulis blog about personal sebab saya sekarang dah bekerja. Saya bekerja sebagai Penolong Penerbit di Bernama News Channel (BNC). Dulu nama dia Bernama TV tapi sekarang dah rebrand nama jadi Bernama News Channel. Nanti saya akan tulis pula bidang kerja saya dekat sini, saya handle program harian disini.

Kan sebelum ni saya hanya seorang budak praktikal di Bernama, waktu tu saya memang all out kerja teruk-teruk sebab saya mahukan pengalaman yang berkualiti. Bukan setakat memenuhi kredit di unversiti sahaja. Apa yang saya buat ialah perform sehabis yang mungkin sehinggalah orang mengenali saya.

Alhamdulillah selepas tamat intern 20 Januari 2017 yang lalu, saya dapat tawaran bekerja sebagai assistant producer, saya langsung taktahu kerja apa benda tiada pengalaman tapi terima jelah tawaran daripada boss BNC pulak tu takkan nak tolak lagipun kerja susah nak dapat sekarang.

Unfortunately, pejabat BHEP universiti (UPM) call, rupa-rupanya saya tak cukup kredit! Saya terlepas satu sahaja subjek; 1 subjek = 3 kredit masih tak cukup. Dengan berat hati, saya pun habiskan belajar ambil 1 subjek elektif (nasib baik senang) habiskan semester yang terakhir, starting semester bulan Februari. Bulan April pulak saya dah masuk kerja selepas interview bulan Mac lalu. So, saya bekerja sambil belajar. Saya tamat belajar bulan Jun 2017. Fuhh suffer jugak bekerja sambil belajar ulang alik pergi UPM Serdang selama 2 bulan hahaha dengan assignment dan final exam lagi but I did it. Okay semuanya dah berlalu, sekarang masih menunggu graduasi bulan November 2017.


Tahu tak perkara yang paling buat saya bangga ialah dapat tawaran kerja semasa masih berstatus pelajar. Ibarat batu loncatan gitu. Maknanya saya tak sempat menganggur lah alhamdulillah hasil usaha keras semasa praktikal tidak sia-sia. Walaupun kerja dah bagus, tapi kerja saya ni agak susah dan sibuk sentiasa. Bila orang tanya saya bila saya free dan bila saya bercuti, saya tak dapat nak jawab soalan itu. Tapi saya sukakan kerja saya hashtag i love my job. Jiwa saya memang dalam bidang media, saya taktahu nak kerja apa selain media. Gladly I still can finish my work. Di Bernama, inilah tempat saya bekerja dan belajar, saya suka dengan environment disini dan officemate saya semua best. Boss saya pun baik orangnya. Wish me luck guys. Sekian sahaja cerita mengenai diri saya sendiri. Kerjaya.

I am so excited bila dapat pakai lens dari Bausch + Lomb. Kalau macam Lala sendiri suka Dolly and Sweety Look so contact lens ni memang sesuai untuk Lala sebab dia mempunyai corak permata unik. Selain itu, Lacelle Diamond Daily dan Lacelle Jewel adalah pilihan yang sangat tepat untuk memakai kanta lekap bagi fashionista.


Rekabentuk: Lens ini sangat nipis memang comfortable saya rasa macam tak pakai apa-apa tau, ketebalan dia cuma 0.078mm dan kandungan air 38%. Ok kalau korang nak tahu semakin kurang kandungan air semakin selesa! Perhatian ya semua ramai yang salah anggap benda ni.


Ada nampak tak kotak pink dan biru? Yang kotak warna pink tu ialah Lacelle Jewel saya dapat warna hitam, dia ada 7 warna. Kalau Lacelle Diamond Daily pulak saya dapat warna biru. Ada 3 warna, pakai harian punya. Dalam satu kotak ada 10 pasang lens. Saya akan pakai masa saya pergi event seharian. Saya tak perlu susah payah bersihkan ke apa, pakai buang je.

Harga:
1) Lacelle Jewel: RM68 sekotak untuk 2 keping
2) Lacelle Diamond Daily: RM42 sekotak untuk 10 keping / RM110 sekotak untuk 30 keping
Hi guys!! Finally back with another review. This review is sponsored in any way, Todays review is the G9 Skin Korea Review, have you heard about it? Well I guess neither I am.


When I unpacked the parcel, I was amazed that the packaging of the skincare is super adorable! I feel like I don't want to use it at all because it's too cute. However, I have to do the review as per requested.

Now, onto the review!

I received 3 products in one packaging, 1) G9 Skin White in Milk Whipping Foam 120ml, 2) G9 Skin Milk Toner 30ml and 3) G9 Skin White in Whipping Cream 50g. 

I already washed my hand by using the whipping foam, my skin doesn't feel dry after cleansing so move on to use the milk toner and then whipping cream. The toner is super runny and the cream is concentrated white foam but soft to apply. The formulation rich with Hyaluronic acid which provides the long lasting moisturize effect, skin full with hydration and natural glowing. For the toner, there is no chemical preservatives like paraben and phenoxyethanol. It easily absord into the skin and helps to balance the skin pH and oil.

I guess what makes my hand smooth is the toner and what makes my hand lighten is the whipping cream. Instant toned up. So yeah, bye dull skin!

The Brand Story

G9 Skin from Korea, special formulated with anti-city pollution skincare concept, excludes various skin trouble factors and adds  effective ingredients for healthy skin.

Benefits

Guard 9 : Protect your skin from 9 harmful factors which caused from city life
Good 9 : 9 ingredients to purify and protect your tired skin.
Guide 9 : Have a healthy and beautiful skin after along with these optimized 9 effective guides for your skin trouble.

How to get

Facebook : G9skinMY
Instagram : @g9skin_malaysia

Gonna put some weigh in my handbeg a little more when I bought an iPad. It's for working, nak beli iPad Pro punya mahal masih tak mampu lagipun bukan nak buat kerja2 editing yang berat pun so beli jelah hat yang biasa. Besides, Victoria's Secret got sales 50% discount how could I not buying some stuff from there right?! Well the fragrance cost me : RM79 RM45. Pilih, bayar dan keluar. Got one more stuff to buy at Nose (shoes) tapi size tiada. Habis habis dan habis ah baik tayah jual!
Baru beberapa minggu masuk bekerja di BERNAMA, sebelum ni pembaca mesti tahu yang saya pelatih praktikal di BERNAMA sejak bulan September 2016 tahun lepas, so pada April 2017, saya start bekerja di sana alhamdulillah dengan rezeki yang Tuhan berikan. Kira dah 7 bulan di BERNAMA, saya berkesempatan untuk turut hadir ke Majlis Sambutan Ulang Tahun Ke-50 BERNAMA. Tahniah saya ucapkan kepada syarikat ini.

Majlis makan malam telah diadakan pada 22 Mei 2017 di Dewan Perdana Felda. Waktu ni saya dan rakan-rakan setugas memang enjoy habis sampai lewat malam.

Bergambar bersama dengan rakan-rakan saya di jabatan audio visual aka tv station Bernama News Channel
Biasa kita dengar, "Sumber dari BERNAMA" yang terdapat dalam keratan artikel di mana-mana media cetak dan elektronik kan, hampir kesemua berita yang didapati adalah sumber dari BERNAMA. Sumbangan BERNAMA kepada organisasi media lain, termasuk akhbar, stesen radio dan televisyen serta portal berita juga begitu konsisten dalam memainkan peranannya sebagai penyedia kandungan yang profesional.

Bernama ditubuhkan di bawah Akta Parlimen pada 6 April 1967 dan dilancarkan secara rasmi pada 30 Ogos 1967 bersempena ulang tahun ke-10 kemerdekaan negara. Mula beroperasi pada 20 Mei 1968, BERNAMA menjadi sebuah agensi berita yang unggul dalam negara dan juga antarabangsa selama 50 tahun.
Done a facial treatment at Beaute Library at MYTOWN Cheras and it is incredibly amazing. I feel very satisfied with the finishing look. As you can see on my picture above, I did not use any foundation nor any powder after I finished the facial treatment, it makes my skin good all day.

SATISFACTION: 5/5 ★★★★★ 


As you can see on the picture above, how shining my skin was after the facial treatment and I am very satisfied with the service given.

Besides, I also love how their staff members treat me as I first step into the Beaute Library. The beautician will do the skin test first on my face and also consultation (it's free) before the treatment proceed. For your information, I'm having a combination type of skin which is blended with oily and dry. I also having a big pores on my skin.

Information

Website : http://www.beautelibrary.com/

Special Price For My Readers

If you are using my name, "Lala Rahim Blogger" With the price only RM288 for 10 session if you all using my name "Lala Rahim Blogger", you can do the treatment for 10 session. It is the most cheap treatment price compared to other beauty centre

I would like to try again and be their regular customer as well. It is worth to try only at Beaute Library!